Човешкото тяло е нещо прекрасно. Когато вършим нещо нередно, тялото ни

...
Човешкото тяло е нещо прекрасно. Когато вършим нещо нередно, тялото ни
Коментари Харесай

В тях е закодирано здравето ни: Ето как очите ни сигнализират при опасност

Човешкото тяло е нещо прелестно. Когато вършим нещо неправилно, тялото ни изпраща съответни сигнали, които ни предизвестяват за казуса. Един от методите, по които тялото ни алармира при паника, са очите. Вярвате или не, само че очите могат да бъдат прозореца за вашето здраве.

 Ето 8 очни болести, които допускат съществуването на болест в тялото ви!

 проблеми с очите

Неминаващ ечемик

Ечемикът може да ви боли и нервира, само че нормално след няколко дни той минава. Ако в границите на 3 месеца обаче ечемикът не е липсващ, това може и да бъде по-рядка форма на рак, прочут като карцином на мастните жлези. Същото важи и за ечемика, който постоянно се появява в едно и също място.

Загубата на косми по веждите

Загубата на коса се появява по разнообразни аргументи. Ако външната част на веждите ви стартира да изчезва, може да се касае за съществени проблеми. Загубата на косми по веждите може да се сочи заболяване на щитовидната жлеза.

Замъглено зрение

Ако сте постоянно на компютъра, може би сте изпитвали чувство на парене в очите или замъглено виждане. Ако зрението ви е замъглено, до момента в който гледате екрана на компютъра, може да е вследствие на синдрома на компютърното зрение. Очите ви остават напрегнати заради липса на контрастност на екрана на компютъра.

Сляпо леке

Едно малко сляпо леке ​​в зрението ви може да има по-дълбок смисъл. Ако виждате сляпо леке ​​с мъждукащи светлини или вълнообразна линия, то може да бъде резултат от мигрена. Невидимите зони могат да бъдат съпроводени от главоболие.

Изпъкнали очи

Очите ви могат да си играят с вас злонамерена смешка. Чувството за изхвръкнали очи може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза. Най-честата причина за изпъкналите очи е нараснала функционалност на щитовидната жлеза, известна като хипертиреоидизъм.

Бялото на очите пожълтява!

Това положение е известно като жълтеница. Често се среща при кърмачета с незряла чернодробна функционалност, само че може да се появи и при възрастни. Ако се следи жълтеница при възрастните, това е знак на проблеми с черния дроб, жлъчния мехур или жлъчните пътища.

Замъглено виждане, дължащо се на диабет

Хората, страдащи от диабет, са по-изложени на риск от заболяване на очите. Най-често се касае за диабетна ретинопатия. Това заболяване визира кръвоносната система на окото. Това е водеща причина за слепота при възрастните.

Двойно виждане, неразбираемо зрение или загуба на зрението

Ако усетите ненадейно двойно виждане, неразбираемо виждане или даже да загуба на зрението, неотложно се свържете с вашия доктор! Всичко това може да бъде симптом на инсулт./ lekuvai.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР